Lite om Bonnie Wright




Bonnie Wright, född 17 februari 1991 i London i Storbritannien, är en brittisk skådespelerska. Hon är mest känd som Ginny Weasley i filmerna om Harry Potter. Hon har även varit med i Tv-serien Stranded där hon spelade Sarah Robinson (från 2002) och Agatha Christie: A Life in Pictures där hon spelade Agatha Christie som ung (från 2004). Hennes föräldrar heter Gary Wright och Sheila Teague, och äger en egen smyckesaffär i London, Wright & Teague. Hon har även en äldre bror, Lewis.

Bonnie Wright går på King Alfred School, en privatskola i London. Där går hon tillsammans med bland annat Annie Lennox dotter Lola, och en annan tjej, Gillian Maguire, som har spelat in en film tillsammans med Bonnies medspelare i Harry Potter-filmerna, Rupert Grint.

Bonnie gjorde sin första roll i Harry Potter och de vises sten (2001) där hon bara hade en liten replik. 2002 spelade hon både Sarah Robinson i "Stranded" och fick en större roll i Harry Potter och Hemligheternas kammare, då hennes karaktär Ginny Weasley blir kidnappad av Tom Dolder. 2004 spelade hon in Agatha Christie: A Life in Pictures och hade en mycket liten roll i Harry Potter och fången från Azkaban. I Harry Potter och den flammande bägaren fick hennes karaktär Ginny Weasley en större roll och i Harry Potter och Fenixorden (2007) hade hon mer repliker och plats på duken än vad hon haft innan. Hon har även gästspelat i en episod av The Replacements där hon gjorde rösten åt spionen Vanessa. Under hösten 2007 påbörjades inspelningen av Harry Potter och halvblodsprinsen, där Bonnie har sin största roll, eftersom Ginny Weasley blir Harrys flickvän i den sjätte filmen, och hon gör en kysscen med sin medspelare, Daniel Radcliffe.

Även om Bonnie är intresserad av att vara skådespelare och spela in filmer, så dras hon mycket till det konstarbetet som ligger bakom en film. Hon har sagt att hon alltid velat gå på konstskola, och att hon gillar att både fotografi och konst. I framtiden ser hon gärna ett liv inom konsten, men vill heller inte ge upp skådespeleriet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0