Dagens HP-medlem

Lucius Malfoy



Lucius Malfoy, föddes 1954 och gick på Hogwarts skola för häxkonster och trolldom. Det var förmodligen där han träffade sin fru Narcissa Black, och likaså många andra Slytherinelever, som senare kom att bli Dödsätare.

Han gifte sig med Narcissa och fick en son, Draco.

Genom att skänka pengar till Trolldomsministeriet, fick Lucius många kontakter och han använder detta för sina egna ändamål. Ett tag var Lucius en i skolstyrelsen på Hogwarts, fast efter ett tag blev han sparkad.

Han tog avstånd från Dödsätarna då Voldemort besegrades av den då ettårige Harry Potter.

Malfoy hävdade att han blivit förhäxad av Voldemort (Professor Moody' förklarade senare den här förhäxningen som Imperiusförbannelsen) och att han egentligen inte ville tjäna Voldemort. Trots att Ministeriet accepterade det, så gjorde inte alla det, som till exempel Arthur Weasley.


Släkten Malfoy:
Släkten Malfoy är en fiktiv släkt i böckerna om Harry Potter. Enligt Hagrid finns det inga anständiga medlemmar i släkten Malfoy.
De hittills kända medlemmarna är Lucius Malfoy, hans fru Narcissa (född Black), deras son Draco, Dracos son Scorpius samt Lucius far Abraxas.
Draco Malfoy går i samma årskurs som Harry Potter, men i elevhemmet Slytherin. I Harry Potter och den flammande bägaren får man reda på att Dracos pappa Lucius ville att Draco skulle gå på Durmstrang, men han gav efter då Dracos mamma Narcissa sade att skolan låg alltför långt bort. De bor på en fin herrgård, Malfoy Manor.

Bilden är på Malfoy Manor.
Dit kommer Harry, Ron och Hermione i Dödsreklikerna del 1, när snapparna hittar de i skogen och sen tar med de till Malfoy Manor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0