Happy Birthday Harry!!

Det är inte bara J.K. Rowling som fyller år idag nej, idag fyller också vår hjälte år! Grattis Harry Potter!!

HAPPY BIRTHDAY J.K. ROWLING!!

Grattis Joanne Kathleen Rowling 47 år!!! Idag fyller den underbara kvinna som skrev Harry Potter böckerna år!! Vi hoppas att hon får en helt magisk dag!! Vill bara säga tack till dig för att du skrev de mest underbara och magiska böckerna som finns! Tack för att vi fick uppleva den glädje och spänningen. Om inte du skulle skrivit böckerna vet vi inte vad vi hade gjort!! TACK SÅ MYCKET FÖR ATT DU HAR GJORT VÅRA LIV MAGISKA!! ♥ :D

Happy Birthday Neville!

Idag fyller Neville Longbottom år! Grattis!

Dagens Harry Potter Citat

Hermione: "We should heve taken Polyjuice Potion."
Harry: "No... this is where I was born. I won't return as someone else."

Vad hände i Harry Potter 29 Juli 1991?

Den 29 Juli 1991 kom den 30 eller 40 Hogwarts brev kom ner i kökets skorsten på Privet Drive 4, alla var addresserade till Harry Potter.
 

HP på OS!!

Just nu är J.K.Rowling med på os, gaaah!!!!!!!!!!!!!!
 
 

Vad hände 27 Juli i Harry Potter genom åren?

• (27 Juli 1997) En strid uppstod mellan Dödsätarna & Fenixorden över Little Whinging.
 
• (27 Juli 1997) George Weasley skadades svårt på grund av förlusten av sitt öra.
 
• (27 Juli 1997) Alastor Moody och Hedwig blev dödade.
 
• (17 Juli 1991) 12 Hogwarts brev anlände till 4 Privet Drive. Vernon spikade igen varje spricka runt alla dörrar och fönster.
 
 
 

Roliga Harry Potter Fakta


Dagens HP-medlem

Regulus Arcturus Black, Regulus föddes 1961 och dog 1979. Han är son till Orion och hans nästkusin Walburga Black och bror till Sirius Black. Regulus var mycket mer omtyckt eftersom han delade sina föräldrars åsikter om rent blod.
Det är inte så mycket information om Regulus Black i böckerna om Harry Potter.
 
Alla beskrivningar om den här karaktären (med undantag av familjeträdet) har getts av Sirius Black som inte var i kontakt med sin familj efter år fem på Hogwarts. Sirius har tydligen fått mycket information i andra hand, från vänner eller från andra fångar som satt i Azkaban samtidigt som Sirius. Också Regulus husalf Krake berättar en hel del om sin husbonde för Harry och hans vänner.
 
När Lord Voldemort kom till makten blev Regulus en Dödsätare. Sirius misstänkte att hans föräldrar kanske tyckte att Regulus var en hjälte då han gick med Dödsätarna. Sirius sade även att många renblodstrollkarlar dyrkade Voldemort till en början innan han visade sitt rätta jag, och hur mycket han var beredd att offra för att få komma till makten.
J.K. Rowling hävdade att "Regulus got in a little too deep. Like Draco, he was attracted to it. But the reality of what it meant was way too much to handle," och att det var det som ledde till hans död.
 
Sirius berättade att när Regulus insåg vilka plikter det innebar att vara en Dödsätare så ville han gå ur. Men har man en gång gått med Voldemort så är det nästan omöjligt att gå åt sidan. En Dödsätare förväntas tjäna Voldemort i hela livet. Regulus offrade till slut sitt liv år 1979, i kampen mot Voldemort.

(Under bilden så kommer fakta om R.A.B, om du inte har sett/läst alla Harry Potter filmerna/böckerna bör du inte bläddra ner...)
R.A.B. (Halvblodsprinsen)
I slutet av Harry Potter och Halvblodsprinsen åker Harry Potter tillsammans med Albus Dumbledore till en grotta för att leta efter en del av Voldemorts själ, en av hans horrokruxer som Dumbledore tror ska finnas där. När de kommer dit får de åka båt över till en liten ö mitt i grottan och där hittar de som en skål med vätska. Dumbledore bestämmer att han ska dricka det och Harry får "mata" honom med vätskan. När Dumbledore har druckit upp allt så hittar de en medaljong i botten. Harry tar upp den och sen återvänder de till Hogwarts. Senare på kvällen blir Dumbledore attackrad och till och med dödad (Ni förstår varför om ni läst/sett Harry Potter och Dödsrelikerna(del 2)). De kommer på att horrokruxen var falsk och på Dumbledores begravning så öppnar Harry den falska horrokruxen och hittar ett meddelande:
Då börjar jakten på vem R.A.B. är.

Emma Watson uppdaterar facebook


Dagens Bild


Dagens Harry Potter Citat


Childhood Crushes


Roliga Harry Potter Fakta

Tom Feltons barndoms förälskelse var Helena Bonham Carter (Bellatrix Lestrange).
 

Visste du att...?

 
Tom Feltons riktiga flickvän Jade Olivia spelade Draco Malfoys fru Astoria Greengrass i Harry Potter och Dödsrelikerna del 2. 
Tom Felton och Jade Olivia
Draco Malfoy och Astoria Greengrass

De 5 senaste frågorna jag besvarat på blogresponse:

Fler frågor jag svarat på hittar du på min egen frågesida på blogresponse.

Om

Min profilbild

Hejsan alla Lovers! Vi är 2 tjejer som bara älskar Harry Potter. Vi är typ världens största fan. På bloggen kallar vi oss Hermione & Ginny, vi vet inte riktigt varför men det är ju kul. Jaha nu vet vi inte riktigt vad vi ska skriva men LÄS, KOMMENTERA OCH FÖLJ!
RSS 2.0