Dagens HP-medlem

Regulus Arcturus Black, Regulus föddes 1961 och dog 1979. Han är son till Orion och hans nästkusin Walburga Black och bror till Sirius Black. Regulus var mycket mer omtyckt eftersom han delade sina föräldrars åsikter om rent blod.
Det är inte så mycket information om Regulus Black i böckerna om Harry Potter.
 
Alla beskrivningar om den här karaktären (med undantag av familjeträdet) har getts av Sirius Black som inte var i kontakt med sin familj efter år fem på Hogwarts. Sirius har tydligen fått mycket information i andra hand, från vänner eller från andra fångar som satt i Azkaban samtidigt som Sirius. Också Regulus husalf Krake berättar en hel del om sin husbonde för Harry och hans vänner.
 
När Lord Voldemort kom till makten blev Regulus en Dödsätare. Sirius misstänkte att hans föräldrar kanske tyckte att Regulus var en hjälte då han gick med Dödsätarna. Sirius sade även att många renblodstrollkarlar dyrkade Voldemort till en början innan han visade sitt rätta jag, och hur mycket han var beredd att offra för att få komma till makten.
J.K. Rowling hävdade att "Regulus got in a little too deep. Like Draco, he was attracted to it. But the reality of what it meant was way too much to handle," och att det var det som ledde till hans död.
 
Sirius berättade att när Regulus insåg vilka plikter det innebar att vara en Dödsätare så ville han gå ur. Men har man en gång gått med Voldemort så är det nästan omöjligt att gå åt sidan. En Dödsätare förväntas tjäna Voldemort i hela livet. Regulus offrade till slut sitt liv år 1979, i kampen mot Voldemort.

(Under bilden så kommer fakta om R.A.B, om du inte har sett/läst alla Harry Potter filmerna/böckerna bör du inte bläddra ner...)
R.A.B. (Halvblodsprinsen)
I slutet av Harry Potter och Halvblodsprinsen åker Harry Potter tillsammans med Albus Dumbledore till en grotta för att leta efter en del av Voldemorts själ, en av hans horrokruxer som Dumbledore tror ska finnas där. När de kommer dit får de åka båt över till en liten ö mitt i grottan och där hittar de som en skål med vätska. Dumbledore bestämmer att han ska dricka det och Harry får "mata" honom med vätskan. När Dumbledore har druckit upp allt så hittar de en medaljong i botten. Harry tar upp den och sen återvänder de till Hogwarts. Senare på kvällen blir Dumbledore attackrad och till och med dödad (Ni förstår varför om ni läst/sett Harry Potter och Dödsrelikerna(del 2)). De kommer på att horrokruxen var falsk och på Dumbledores begravning så öppnar Harry den falska horrokruxen och hittar ett meddelande:
Då börjar jakten på vem R.A.B. är.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0