Dagens HP-medlem

Severus Snape (Du ska nog inte läsa det här om du inte har sett Dödsrelikerna del 1 och 2. Det finns lite saker som man inte förstår om man inte sett filmerna eller läst boken)





Snape är lärare i trolldryckskonst på Hogwarts under Harrys första fem år på skolan, han är också föreståndare för elevhemmet Slytherin. Han är rektor i Harry Potter och Dödsrelikerna, när Voldemort har tagit över Hogwarts.
Skådespelarna som spelar honom heter:
Vuxen: Alan Rickman
Tonåring: Alec Hopkins

Severus Snape
är halvblod för att hans pappa var mugglare.
Under sin skoltid på Hogwarts på 1970-talet blev han mobbad av James Potter och Sirius Black.
Severus blir dödsätare och får Mörkrets Märke "Hans Märke" på vänster underarm.
Han är bland annat den som berättar för Lord Voldemort om profetian som leder till att Lord Voldemort mördar Harrys föräldrar. Severus är mycket skicklig i legilimering såväl som ocklumenering. Efter mordet på Harrys föräldrar går Severus över till Albus Dumbledores sida och börjar arbeta på Hogwarts. Han ansöker flera gånger till tjänsten som lärare i Försvar mot Svartkonster men får den inte förrän 1996, vilket är Harrys sjätte år på Hogwarts. Severus mördar Albus 1997, vilket egentligen är Draco Malfoys uppdrag och han lyckas sedan nätt och jämnt fly med Draco.

Sedan visar det sig att Snape är Halvblodsprinsen som den sjätte boken är döpt efter. (Han är halvblod och hans mamma hette Prince). Harry tror att Severus bara låtsats gå över till Albus sida för att kunna spionera för Lord Voldemorts räkning. I början av den sjunde boken rapporterar Snape tillsammans med Yaxley till Lord Voldemort, på Lucius Malfoys herrgård, att Fenixorden planerar att flytta Harry från Privet Drive på natten följande lördag och att det kommer från "källan de diskuterade". Yaxley invänder och säger att Dawlish sagt att de skulle flytta Harry den trettionde men Severus avfärdar det.

Severus och Lily (Harrys mamma) kände varandra sen tidigare, de var kompisar innan de kom in på Hogwarts och Snape hjälpte Lily med sin magi och sa till henne att hon var en häxa och att hon kunde utöva trollkonster.
Men sen hamnar Lily och Snape i olika elevhem och sedan så blir Lily kär i James. Men Snape har varit förälskad i Lily hela tiden och sedan allt han har gjort för Harry (som alla trodde att han gjorde för att han hatade Harry) var bara för att skydda honom. Det får Harry också reda på.
Severus som tonåring



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0