Bellatrix Lestrange

Bellatrix "Bella" Lestrange föddes 1951 vid namn Bellatrix Black.

I Harry Potter böckerna beskrivs Bellatrix som en lång kvinna med mörkt hår, en smal mun, blek hud, tunga ögonlock och familjen Blacks kännetecken, bra utseende och hållning.I HArry Potter och Fenixorden står det att hon en gång säkert hade haft ett bra utseende, men att detta fördärvats av vistelsen i fängelset Azkaban.

 

Hennes pappa hette Cygnus Black och hennes mamma hette Druella Black (föddes Druella Rosier).Bellatrix fick inga barn.

Hon är släkt med många karaktärer i Harry Potter, både genom blod och giftermål. Hon har två yngre systrar, Andromeda Tonks och Narcissa Malfoy (båda födda Black). Andromeda gifte sig med mugglarfödda Ted Tonks och blev då utesluten ur familjen Black. Narcissa gifte sig med Lucius Malfoy, en trollkarl från en mycket rik renblodsfamilj.

 

Bellatrix är kusin med Sirius Black och Regulus Black och moster till Nymphadora Tonks och Draco Malfoy. Efter att Bellatrix lämnade Hogwarts gifte hon sig med Rodolphus Lestrange.                                                      För mer information om Bellatrix Lestranges släktingar klicka HÄR!

 

I skolan umgicks Bellatrix med en grupp elever, bland annat Avery, Rodolphus Lestrange, Evan Rosier och Wilkes, alla hennes "kompisar" blev Dödsätare. Man antar att Bellatrix blev Dödsätare eftersom hon var lite dragen till Voldemort, de båda trodde/tyckte ju att de renblodiga trollkarlarna var bättre än de mugglarfödda trollkarlarna. Det här elittänkandet förs i vissa renblodsfamiljer vidare till barnen redan i den tidiga barndomen. Familjen Blacks motto "toujours pur" (franska: alltid eller fortfarande ren) visar detta.

Om du tycker att Bellatrix och hennes släkt verka intressant så kan du klicka HÄR för att läsa mer!!

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0